Cresta Salenques - Tempestats (Aneto)

Activitats guiades - Crestes
350€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Lloc benasque
Participants Mínim: 1 - Màxim: 2
Epoca Estiu
Durada 2 dies
Nivell tècnic Mig
Nivell físic Alt

L'aresta del pic de Salenques fins el cim de l'Aneto, és un dels recorreguts Pirinencs més atractius i més elegants, una cresta de gran renom. Una activitat tant compromesa com romàntica on haurem de passar una nit de bivac a la mateixa aresta, o bé al cim de sostre del Pirineu, l'Aneto. Aquesta estratègia ens permet no haver de córrer per terreny escarpat, però havent de carregar més equip a l'esquena.

Tres quilòmetres d'aresta amb passos de fins a IV grau fan d'aquesta èpica aventura una activitat adequada sols per gent experimentada.

És, per això, una de les activitats més completa i interessant.

Segons convingui, sortirem junts des de Barcelona o ens trobarem a Benasc directament. Prèviament haurem fet un brífing de les jornades que ens esperen repassant la tàctica a seguir, el material que duem i com encararem l'activitat segons la meteorologia prevista.

Hem de tenir en compte que la possibilitat de forts vents o alguna tempesta, és més que normal a més de 3.000 metres d'altitud. En aquest cas, ajornarem l'activitat sense cost afeguit.

Aproximació

Partirem de la Besurta (1.940m) fins als Aigualluts per prendre el camí que remunta la vall de Barrancs. Un cop passat l'ibón de Barrancs arribarem a la Colladeta des d'on contemplarem el nostre destí, la majestuosa aresta de Salenques.

La cresta

Per iniciar la cresta haurem hagut de fer unes 4 hores d'aproximació, a partir d'aquí, les possibilitats de fer nits són nombroses i segons la marxa decidirem quin és el millor lloc per fer-ho.

Tenim uns dos quilòmetres per davant amb ressalts rocosos, gendarmes, grimpades i desgrimpades. Arribar a la Margalida serà un assoliment gratificant, si hem vingut lleugers i la nit és bona, tenim moltíssimes rapisses, on poder descansar i fer nit. Seguint la mateixa tònica, trobarem sorpreses tan maques com la posta de sol o la matinada que no volem avançar, passarem pel cim del Tempestades i finalment a l'Aneto, coronant els Pirineus i sense badar, començar el descens travessant el pas de Mahoma.

Dificultat tècnica: MD, IV+
l'escalada en roca no és difícil però és llarga i compromesa. Hi haurà trams de roca feble que posaran els nostres 6 sentits alerta.

Descens

El descens el farem evitant la ruta normal de pujada, ja que segurament trobarem gent pel camí, i buscarem la baixada més directa cap a la glacera fins a arribar al camí que ens mena a La Besurta. Unes 3 hores per fer el descens.

En definitiva, estem parlant d'una activitat intensa i plena de moments i racons meravellosos.

Condicions de preus per persona

350€ (2 pax.) 500€ (1 pax.) / pers.

A qui va dirigit

✔ Muntanyencs habituals amb experiència d'alta muntanya.

✔ Amants de la natura i l'aventura que comporta fer nit al ras.

✔ Pirineistes que busquen un reforç per assolir aquest repte amb seguretat i confiança.

Requisits

✔ Tenir bona forma física per mantenir activitat de dos dies d'alta muntanya

✔ Nocions bàsiques d'escalada

✔ No patir vertigen i sentir-se còmode en terrenys escarpats.

✔ Una aventura completa per recordar tota la vida

✔ Natura salvatge en estat pur, tocant el cel amb els peus a terra

✔ La manera més deliciosa d'assolir el cim dels Pirineus

350€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació

Més informació350€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Obrir xat
Necessites ajuda?