Vies ferrades de les Dolomites Orientals

Activitats guiades - Vies ferrades
1099€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Lloc -
Participants Mínim: 3 - Màxim: 5
Epoca Estiu
Durada 7 dies
Nivell tècnic Mig
Nivell físic Mig

La regió de les Dolomites formen part dels Alps Orientals , majoritàriament es troben al nord d'Itàlia repartides en cinc províncies , sent així Belluno on es troba el 80% d'aquestes. Les vies ferrades Europees tenen el seu origen a Dolomites , a l'escenari històric de la Gran Guerra. Les primeres instal•lacions van ser construïdes per poder facilitar la mobilitat de les tropes en punts estratègics situats , de vegades , a gran alçada . Aquestes construccions de difícil accés i precària situació es realitzaven amb materials poc pesats i fàcils d'instal•lar com cordes , fustes , escales ... I així va ser com es van anar teixint les primeres vies ferrades.

A diferència de les ferrades que podem trobar a la resta d'Europa , aquestes rutes tenen un sentit alpí que, en ocasions , i ajudats per una línia de vida , haurem de superar grimpades per la roca amb o sense esglaons de metall , galeries excavades, escales verticals o simples passos aeris.

Un repte sens dubte per a l'amant del muntanyisme i un plaer per l'enamorat de la història i la natura.

Des de Pirineu Infinit, ens ocuparem de tot el necessari per poder fer la selecció de vies ferrades que hem preparat per vosaltres. La preparació del material, repàs de maniobres prèvies, gestió del transport, gestió de reserves o avançar-nos als imprevistos del viatge.

Tot organitzat per què el participant només s’hagi de posar a prova i gaudir d’un entorn privilegiat i únic.

Es tracta de set jornada on practicarem ascensions de rutes i cims en vies ferrades a alta muntanya alpina, on, si és necessari, el guia repassarà les maniobres bàsiques i atendrà tots els aspectes tècnics de seguretat, tals com equip i material, logística i tot el que fa referència aquesta disciplina i a la seva pràctica segura.

Si és necessari es realitzaran tallers pràctics previs, com logística de corda, reunions, extracció d’ancoratges flotants... i durant l’ascensió s’aconsellarà en cada tram per millorar els aspectes gestuals, estratègics i psicològics.

Tipus de viatge

Ascensions i vies ferrades a Dolomites és una selecció d'itineraris equipats tant de caràcter històric com esportiu o naturalistes.
Des del cor de les Dolomites Orientals es realitzaran activitats combinades ( trekking , trekking aeris, ferrades i ascensions ) per explorar els millors racons d'aquesta part dels Alps des de una visió per les altures. Aquest viatge és apte per a senderistes experimentats , amb nocions del material tècnic de les ferrades , i amb control de por a les altures. La ratio del viatge es realitza en grups petits, no majors de 5 persones. La durada de les rutes són llargues, però sempre es plantegen a un ritme tranquil per gaudir de les vistes i fer fotografies.

Durada total: 7 dies de viatge
Dies d'activitat: 7 dies
Alçada màxima: 3244m
Dificultat tècnica: Mitjana (teniu una taula de dificultats a la pestanya "més informació")
Exigència física: Mitjana (Fins a 1200 mts de desnivell i fins a 20Km diaris)

Resum del Viatge

DIA 01 - Vol lloc d’origen - Venècia - Bus a Cortina d'Ampezzo – Val di Fanes (VF Giovanni Barvara 1A)
DIA 02 - Cortina d'Ampezzo - Tre Cime di Lavaredo (Sentiero de Lucas/Innerkofler - muntanya Patern 2B)
DIA 03 - Cortina d'Ampezzo - Cristello (VF Ivano Dibona 2B)
Sorapis (VF Alfonso Vandelli)
DIA 04 - Cortina d'Ampezzo - Sorapiss (Sci Club 18 4B)
DIA 05 - Cortina d'Ampezzo - Dia lliure amb activitats a escollir, trekking, visita cultural, ascensió, escalada...
DIA 06 - Cortina d'Ampezzo - Falzarego (Tunnels lagazuoi 1A i VF col dei Bos 3B)
DIA 07 - Cortina d'Ampezzo - Tofane (VF Lamon I VF Formenton 2B)
DIA 08 - Cortina d'Ampezzo - Fiames (VF Michielli Strobel 3B) - Venècia - Vol a lloc d’origen
El viatge

Dia 1 Partim de l'aeroport de Venecia amb vehicle propi cap a Cortina d' Ampezzo ( 2 hores ) la ciutat dolomítica més coneguda, en ple cor dels Alps Orientals Italians. Patrimoni de la humanitat des de 2009. Ens dirigim a Fiames, en les proximitats de la ciutat on ens allotgem i on començarem amb un curs itinerant de progressió i seguretat en les vies ferrades en un dels recorreguts escollits, la VF Cascate di Fiames. Es tracta d'una ferrada de caràcter naturalista que transcorre per la vall de Fanes aprofitant-se dels passos naturals per arribar al llit del riu, podrem gaudir dels espectaculars dolls d'aigua, les grans penyes de roca que s'aixequen al seu voltant i la gran cascada de Basso Fanes. Un recorregut fàcil però no per això poc interessant. L’aproximació i el retorn serà de 4'30 hores en total. Nit a l'hotel de Fiàmes.

Desnivell: + / - 200m
Via ferrada: 1A ( 100m )
Alçada màxima: 1400m

Dia 2 Trasllat a Cortina d' Ampezzo per prendre un bus que ens portarà a un dels racons més coneguts de tots els Alps , Les Tre Cime di Lavaredo (2999 metres). Per la seva majestuositat i per les peculiaritats dels tres pics, aquestes muntanyes s'han convertit en autèntiques icones de l'alpinisme mundial, un lloc de pelegrinatge per a tot muntanyenc. En aquest gran entorn és on transcorre l'itinerari del sentit de Lucas i Innerkorfler, un antic camí del temps de la guerra de fàcil progressió gràcies a l'ajuda d'escales i túnels excavats a la roca de la muntanya Patern, veí de les famoses tres cims. Es tracta d'una ruta pintoresca amb vista fantàstiques a l'entorn que l'envolta. Es tracta d'una ruta circular, per aquest motiu aprofitarem per fer la ruta senderista que recorre la volta a les Tre Cime di Lavaredo. En total 6'30 hores.

Desnivell: + / - 450 m
Via ferrada: 2B (1000m)
Altura màxima: 2744 m

Dia 3rasllat en bus a Rio Gere, on agafem un telecadira i un telefèric que ens puja al refugi G. Lorenzi (3008 metres) proper al cim Cristello (3154 metres). Aquí comença la clàssica ferrada Ivano Dibona, una ruta de sender equipat que ens ofereix vistes úniques del paisatge dolomític. Es tracta d'un recorregut que cresteja la muntanya Cristello fins a la seva vessant. Baixa entre esglaons, passarel•les, ponts i trams equipats. Un recorregut fàcil tècnicament però d'una gran longitud i desnivell a superar, gairebé sempre en descens. Els voltants de la casa de S. Biago agafarem un bus que ens portarà en poc temps al nostre allotjament. 7 o 8 hores d'activitat.

Desnivell: + 100 m / - 1600m
Via ferrada: 2B (500m)
Alçada màxima: 3008m

Dia 4 De nou prendrem el bus per arribar-nos a la que és una de les noves instal•lacions ferrades, La Sci Club 18. Una de les ferrades de caire esportiu més representatives de la vall, i de les més físiques! El retorn es farà en telefèric fins el poble de Cortina D’Ampezzo.

Desnivell: + 100 m / - 1600m
Via ferrada: 2B (500m)
Alçada màxima: 3008m

Dia 5 Trasllat al Passo de Falzarago en bus i remuntador fins al refugi Lagazuo (2750 metres), en aquest lloc va ser on la història va marcar com a camp de batalla per la Gran Guerra. Part d'aquestes batalles es van lliurar en el subsòl d'aquestes muntanyes, on s'excavaven túnels amb la intenció de col•locar explosius sota dels seus enemics. En aquest dia combinem 2 ferrades, la primera transcorre per un d'aquests túnels, el Tunel Lagazuoi, catalogat com a via ferrada històrica, que ens traslladarà a l’interior de la muntanya ajudats amb frontals i ens mostrarà els seus secrets. Un cop superats els murs rocosos, pujarem al Col dei Bos (2559 metres) per la ferrada del seu mateix nom, un magnífic itinerari que ens posarà a prova la nostra tècnica, sempre amb un equipament excel•lent. En arribar al cim la recompensa és poder albirar la gran vall de Travenanzes, que separa les grans muralles del cim de Travenanzes i els imponents cims de Tofana. El conjunt de l'activitat té una durada de 7'30 hores.

Tunnels LagazuoiI
Desnivell: - 600m
Via ferrada: 1A (400 m)
Alçada màxima: 2515m

VF Col dei Bos
Desnivell: + 400m / - 470m
Via ferrada: 3B (200 m)
Alçada màxima: 2752m

Dia 6 Trasllat a Cortina d' Ampezzo on agafem un telefèric fins Tofane di Mezzo (3244 metres). Aquí arribem al punt culminant del viatge, un dels punts més alts de Dolomites. La ruta transcorre entre el Tofane di Mezzo i Tofane di Dentro (3238 metres) solcant el tall d'aquestes grans talaies naturals, en aquesta ruta els vestigis de la primera Guerra Mundial ens traslladaran a temps històrics i inoblidables per la seva duresa. Les vistes des d'aquesta ruta són privilegiades, sobre les valls i grups propers que ja hem recorregut El descens es realitza per ruta alpina. Passem pel refugi Baracca Degli (2922 metres) i d'aquest al refugi Ra vals (2470 metres) de nou al telefèric inferior. En total 5 hores.

Desnivell: +200 m/-950m
Via ferrada: 2B ( 200m )
Alçada màxima: 3244m

Dia 7 Per a l'última jornada aprofitarem per realitzar un recorregut proper al nostre allotjament i de gran bellesa. Una ferrada de caire esportiu que arriba a un cim amb un gran entorn, el cim Fiames. Un comiat amb gust de alpí i abans del retorn a l'aeroport de Venècia (2 hores) on serà el fi a l'aventura. Total 6 hores de ruta. Comiat i tornada al lloc d'origen.

Desnivell: + / - 900m
Via ferrada: 3B (600m)
Alçada màxima: 2240m

Allotjament

Hotelet a les afores de Cortina d’Ampezzo, ven comunicat amb transport públic. Les habitacions són dobles o triples i el bany és compartit. Regim a mitja pensió. Hotel Fiames enllaç web

En el cas que no puguem allotjar-nos e¡n aquest establiment per està ple, aniriem a un allotjament similar o de super categoria.

Material inclòs

✔ Material col•lectiu (cordes, reunions, mosquetons i el necessari per l’activitat)

✔ Material personal de vies ferrades si no es disposa de tot

Material necessari

✔ Material personal (arnès, casc, dissipador, cap d’ancoratge, baga de descans) Motxilla de 30l

✔ Botes de muntanya apropiades

✔ Roba còmode apropiada i d’abric

(un cop feta la reserva t’enviem un fitxa detallada amb el material aconsellat)

Que inclou el preu

✔ Tècnic Esportiu d’escalada i muntanya

✔ Allotjament i manutenció en règim de mitja pensió

✔ Transport programat per fer les activitats

✔ Material de seguretat homologat per col•lectiu

✔ Assegurança d’accidents

✔ R.C del guia

✔ Gestió del viatge

✔ Fotografies de l’activitat (digital)

Que no inclou el preu

✔ Vol d’origen a Venècia

✔ Els picnics del dia a dia

✔ El transport del dia lliure

✔ Assegurança de viatge

✔ Les despeses donades per imprevistos

Recomenacions

L’activitat té una assegurança d’accidents, però recomanem una assegurança de viatges. Una bona opció és contractar-lo per un any i poder fer tranquils activitats a l’aire lliure sense preocupar-te per les teves escapades i viatges. Cancel•lacions, pèrdues i robatori, i qualsevol activitat esportiva que realitzis. Nosaltres et podem facilitar una corredoria que ens dona confiança.

Igualment, serà obligatori disposar de la targeta sanitària Europea. Que es recomana demanar-la quan abans millor per l’alta demanda.

Dificultats de les vies ferrades

En aquesta taula de dificultat podràs veure les diferents categories per diferències tècniques o compromís.

Exemple;
Tunnels LAGAZUOI Nom de la via ferrada
Desnivell: - 600m Desnivell de la ruta
Via ferrada: 1A ( 200m ) Dificultat tècnica i compromís ( Longitud de la ferrada )
Alçada màxima: 2752m Punt culminant

Dificultat técnica (Grau d'habilitat necessària per poder superar el conjunt dels passos de la ferrada)
( 1 ) Rutes molt fàcils , totalment adequades per a nens i principiants .
( 2 ) Rutes per a iniciats en muntanya amb experiència en senderisme i control a les altures
( 3 ) Rutes de dificultat mitjana. No recomanat per complets novells en rutes de muntanya i ferrades . En aquest nivell es requereix un control total vertigen i autonomia en l'ús del material i l'equip .
( 4 ) Rutes exigents , de vegades amb parets escarpades i que requereixen unes habilitats de tècniques d'escalada .
( 5 ) Rutes molt exigents amb passos d'escalada i via ferrades , apte només per experimentats ferratistes.

Seriositat (Referit al compromís i l'exposició de la ferrada)
( A ) Itineraris en terreny muntanyós sense amenaces directes . Aquestes rutes són de fàcil accés i amb facilitats d'escapar , el canvi de clima brusc no representa un risc i està lliure de risc de caigudes de pedres .
( B ) Rutes en què es requereix un cert grau d'experiència a la muntanya . Els accessos podrien ser complicats , i l'oportunitat d'escapar és una mica limitat però possible , de manera que els accidents de menor importància podrien ser més que un simple inconvenient . L'escalador ha de ser conscient de possibles zones amb risc de caiguda de pedres
( C ) Rutes només per experimentats muntanyencs . Aquestes rutes poden mancar de qualsevol oportunitat d'escapament , estar en llocs remots , amb passatges molt exposats i terrenys sense protecció , o situacions de difícil accés on qualsevol contratemps podria ser seriós .

A qui va dirigit

Muntanyencs amb habilitats en vies ferrades, que vulguin conèixer, possiblement, les ferrades més belles d’Europa.

Per aventurers i amant de la natura, que de ven segur que trobaran en aquests itineraris el que busquen.

Alpinistes que vulguin conèixer la cara més vertical dels itineraris alpins.

Requisits

✔ Estar en bona forma física i tenir capacitat per a superar un desnivell aproximat de 1200m diaris per terreny d’alta muntanya.

✔ Experiència necessària amb vies ferrades de nivell K3

✔ En cas de patir alguna patologia o malaltia que es cregui que pot afectat a l’hora de grimpar, vertigen... es preferible comunicar-ho.

✔ El lloc alpí amb millors ferrades d’Europa, amb més quantitat i qualitat.

✔ Possiblement, dels millor paisatges del món.

✔ Historia i natura a part iguals i a més, moolt abundants

Realitzareu un cim, molt emblemàtic de més de 3000 mts

Selecció excel•lent de vies ferrades de les Dolomites Orientals

✔ Viatge pensat per la improvisació en cas de mal temps o canvi de plans

✔ Recorregut d’alta muntanya

✔ Sempre tenim un camp base amb un molt bona comunicació

1099€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació

Més informació1099€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Obrir xat
Necessites ajuda?