Carros de Foc (5 dies)

Activitats guiades - Senderisme
530€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Lloc Barruera
Participants Mínim: 5 - Màxim: 10
Epoca Estiu
Durada 5 dies
Nivell tècnic Mig
Nivell físic Alt

La mítica travessa al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en 5 dies. Una manera única de descobrir tots els vessants d'aquest espectacular massís. Paisatges d'alta muntanya esquitxats d'incomptables estanys turqueses Poder la travessa més estètica del Pirineu, no te la pots perdre!!

Una travessa de senderisme única!

Des de Pirineu Infinit, ens ocuparem de tot el necessari per poder fer travessa. La preparació del material, gestionar el viatge, les reserves...

Rebreu una fitxa de material exhaustiva i una fitxa d’activitat amb tot el referent a l’organització, els horaris, la logística, els refugis etc.

Tot organitzat per a què el participant només s’hagi de posar a prova i gaudir d’un entorn privilegiat i únic.

Es tracta de cinc jornades on practicarem el senderisme al Parc Nacional de Aigüestortes, fent travessa circular i dormint en refugis.

Tipus de viatge

Es tracta d’una travessa de senderisme sense assistència d’equipatge, on els participants duen el seu material en motxilla. La manutenció i les nits es fa en els refugis que anem trobant al llarg del recorregut. Igualment, el grup estarà gestionat per un guia de Pirineu Infinit especialitzat en la zona.

Durada total: 5 dies de viatge
Dies d'activitat: 5 dies
Distància: 75km
Desnivell: +-5000m aprox
Dificultat tècnica: baixa
Exigència física: Alta (Fins a 1200 mts de desnivell positius i fins a 15Km diaris)

Resum del Viatge

Dia 1 – Trobada a Boí - Vall de Sant Nicolau - Refugi Colomina.
Dia 2 - Refugi Colomina - Refugi Mallafré.
Dia 3 - Refugi Mallafré - Refugi Colomers.
Dia 4 - Refugi Colomers - Refugi Ventosa.
Dia 5 - Refugi Ventosa - Sant Nicolau - Boí

El viatge

Dia 1. Lloc d’origen - Refugi Colomina. Quedem al poble de Boí. Farem presentacions i revisarem motxilles i materials. D'allà agafem un taxi que ens durà al punt de sortida, a la vall de Sant Nicolau. Passarem pel refugi d'Estany Llong i iniciarem la pujada per anar a buscar la collada de Dellui. A partir d'aquest punt entrem a la vessant pallaresa de la ruta. Una baixada plena d'estanys i un passat d'explotació hidràulica d'aquestes valls marquen la ruta. Nit al refugi de Colomina.
Distància:15km
Desnivell: +1000 -500 m

Dia 2. Refugi Colomina- Refugi Mallafré. De la vall de Colomina farem un dels passos mítics de la travessa, el Pas de l'Os. Anirem entre estanys i colls fins passar el Coll de Saburó, porta d'entrada al Pallars Sobirà. Una baixada idíl·lica ens durà fins al bonic refugi de J.M.Blanc. D'aquí tenim una pujada constant fins al coll de Monastero per baixar per l'espectacular vall del mateix nom. Travessant zones de pastures i mulleres fins arribar a un bosc adult on s'amaga el refugi de Mallafré, a peus dels Encatats.
Distància:17km
Desnivell: +900 -1300 m

Dia 3. Refugi Mallafré - Refugi Colomers. En aquesta etapa farem un viatge per diferents ecosistemes del parc. Començarem el dia entre el bosc eurosiberià adult de l'entorn de l'Estany de Sant Maurici, amb la silueta dels Encantats sempre present. D'allà pujarem estatges, passarem pel refugi d'Amitges i allà, seguirem remuntant fins el coll de Ratera, porta d'entrada a la vall d'Aran i també a un tipus de clima més humit, una baixada suau entre estanys ens durà fins al Refugi de Saboredo. En aquest punt haurem de fer l'última pujada del dia, fins al coll de Sendrosa, que ens donarà pas a l'increïble circ glacial de Colomers.
Distància:15km
Desnivell: +1100 -700 m

Dia 4. Refugi Colomers - Refugi Ventosa. Iniciem el dia remunant la vall de Colomers fins arribar al port de Caldes. Un cop passat aquest coll, entrem a la capçalera del Noguera Pallaresa, la vall que aquí es forma continua tenint un marcat caràcter glacial, amb relleus arrodonits, llacs i estanys arreu i crestes afilades. Després d'una forta baixada arribarem al refugi de Restanca. Finalment, un coll ens durà a la base de les agulles de Travessany, al refugi de Ventosa.
Distància:12km
Desnivell: +700 -840 m

Dia 5. Refugi Ventosa - Lloc d'origen. Del Ventosa ens espera un dels colls més drets i temuts, el de Contraix. Un cop superat, baixarem la llarga vall de Contraix fins aparèixer de nou a la vall de Sant Nicolau o planell d'Aigüestortes. Haurem tancat el cercle.
Distància:16km
Desnivell: +600 -1000 m

Material necessari

✔ Material personal de muntanya

✔ Motxilla de 30l

✔ Botes de muntanya apropiades

✔ Roba còmoda apropiada i d’abric

(un cop feta la reserva t’enviem un fitxa detallada amb el material aconsellat i detallat)

Que inclou el preu

✔ Guia de mitja muntanya UIMLA

✔ Mitja pensió als albergs i refugis

✔ Gestió de reserves i transport (por tal de compartir vehicle i despeses)

✔ Assessorament tècnic abans i durant el trekking

✔ Assegurança d’accidents i R.C. durant el trekking

Que no inclou el preu

✔ Els pícnics del dia a dia

✔ Equip personal

✔ Taxi primer i últim dia

✔ Despeses degudes a canvis sobtats per meteorologia o força major

✔ Begudes i picnics als allotjaments

✔ Cap servei que no figuri com a inclòs

Recomanacions

L’activitat té una assegurança d’accidents, però recomanem una assegurança de viatges. Una bona opció és contractar-lo per un any i poder fer tranquils activitats a l’aire lliure sense preocupar-te per les teves escapades i viatges. Cancel•lacions, pèrdues i robatori, i qualsevol activitat esportiva que realitzis. Nosaltres et podem facilitar una corredoria que ens dona confiança.

A qui va dirigit

Muntanyencs habituats a caminar per alta muntanya, que vulguin fer una travessa preciosa

Per aventurers i amant de la natura, que de ben segur que trobaran en aquests itineraris el que busquen.

Senderistes que volen fer de la seva afició, una manera de viatjar

Requisits

Estar en bona forma física i tenir capacitat per a superar un desnivell aproximat de 1200m positius i puguin caminar durant diversos dies per terreny d’alta muntanya.
En cas de patir alguna patologia o malaltia que es cregui que pot afectar a l’hora de grimpar, caminar, vertigen... es preferible comunicar-ho.

✔ Una de les millors zones de muntanya de la península

Historia, natura i una cultura molt forta de convivència amb l’entorn

Bona xarxa de refugis ben situats, i amb tot el necessari

✔ Amb una travessa visites les zones més emblemàtiques del Parc

Recorregut d’alta muntanya

530€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació

Més informació530€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Obrir xat
Necessites ajuda?