Ascensió Encantat Gran

Activitats guiades - Alpinisme
90€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Lloc Pirineu
Participants Mínim: 4 - Màxim: 6
Epoca Primavera, tardor i estiu
Durada 1 dia i mig
Nivell tècnic Mig
Nivell físic Mig

“No es coneixen els Pirineus quan no es coneixen els Encantats.” Henri Brulle, pirineista francès.

Aquestes són les paraules d’un dels primers exploradors del nostre Pirineu. Se’ns dubte no li falta raó, els Encantats són les muntanyes més fotografiades i admirades de la Serralada. Es troba al cor de Aigüestortes, té l’estany de sant Maurici als seus peus i des del seu cim és un mirador privilegiat d’aquest Parc Nacional.

No es tracta d’un cim de 3000m, té 2747m. Però és més tècnic i més atractiu que molts dels gegants del Pirineu. Una ascensió molt preuada i que molts muntanyencs sempre han somiat fer. Potser aquesta és la teva oportunitat.

Ens trobem d’avant del cim més difícil del nostre repte “Grans Ascensions”!

Des de Pirineu Infinit, ens ocuparem de tot el necessari per poder fer l’ascensió. La preparació del material, repàs de maniobres prèvies, gestió del transport...
Rebreu una fitxa d’activitat amb tot el referent a l’organització, els horaris, la logística etc.
Tot organitzat per què el participant només s’hagi de posar a prova i gaudir d’un entorn privilegiat.

Planning de l’activitat guiada

Es tracta de dues jornada on practicarem una ascensió a una muntanya tècnica, on, si és necessari, el guia repassarà les maniobres bàsiques i atendrà tots els aspectes tècnics de seguretat, tals com equip i material, logística i tot el que fa referència aquesta disciplina.

El guia guiarà la corda com a primera de cordada en les ocasions que vegi que es requereix, i el participant o participants escalaran de segons de corda en tot el recorregut. Si és necessari es realitzaran tallers pràctics previs, com logística de corda, reunions, extracció d’ancoratges flotants... i durant l’ascensió s’aconsellarà en cada tram per millorar els aspectes gestuals, estratègics i psicològics.

Es sortirà un dia abans de fer l’activitat, així ens podrem despertat a la zona i poder aprofitar el dia per anar descansats. Es quedarà a priori a Barcelona per anar tots junts cap a Aigüestortes, així podrem compartir despeses de trajecte. Durant el viatge i el sopar es parlarà de l’ascensió i la logística que emprendrem.
Un cop esmorzats, ja amb la motxilla feta del dia abans, ens mourem fins l’aparcament d’entrada al Parc Nacional on començarem l’aproximació (Uns 250m de desnivell positiu). Descansarem una estona per veure aigua, menjar (poc i sovint) i preparar el material de l’ascensió. Començarem l’ascensió fent, com dic, algunes parades tècniques. (870 m de desnivell amb passos aïllats d’escalada III grau i camí poc fressat). El Descens del cim es farà per un recorregut diferent a l’ascensió i requerirà d’algun ràpel. Si es creu convenient i es tenen ganes i forces per més, el retorn es farà per la vessant sud del massís, fent així, la volta sencera als Encantats. Cloenda i retorn a Barcelona.

La Normal de l’Encantat Gran

Aquest cop et voleu acompanyar a aquest gran cim per una ruta atractiva i amb caire alpí per una ruta clàssica. La Normal de l’Encantat Gran és un recorregut que parteix de l’enforcadura dels dos Encantats . Directe i aeri que ens durà fins el cim En ocasions haurem de fer alguna grimpada de fins a IIIº (que ho farem encordats), camins pocs fressats, que s’han de saber trobar per no augmentar la dificultat i l’exposició de l’ascensió.Eés tracta d’una ascensió P.D (poc difícil) a la graduació alpina.

Material inclòs

✔Material col•lectiu (cordes, reunions, mosquetons i el necessari per l’activitat) Nomes útil per casos excepcionals. Que decidirà el guia

✔Material personal (arnès, casc, mosquetons)

Material necessari

✔Motxilla mitjana per dur el dinar, l’aigua, alguna cosa de roba i el casc

✔Botes de muntanya apropiades

✔Roba còmode apropiada i d’abric

✔Crema solar i protecció pel sol. Per la fred i la pluja

Que inclou el preu

✔Tècnic Esportiu d’escalada i muntanya

✔Material de seguretat homologat per persona i material col•lectiu

✔Assegurança d’accidents

✔R.C del guia

✔Manutenció del guia

✔Fotografies de l’activitat (digital)

Que no inclou el preu

✔Trasllat fins a Espot, (es compartiran les despeses de transport)

✔Nit a allotjament del dia abans

A qui va dirigit

Muntanyencs que volen fer cims per rutes no habituals o normals, i ja tenen experiència en muntanya.

✔Per muntanyencs que encara no han reunit suficient experiència per desenvolupar una major autonomia, que senzillament volen un reforç formatiu i guiat.

✔Per a muntanyencs que després d’una llarga aturada vulguin tornar a fer muntanya i agafar la suficient confiança, reciclar-se o simplement recordar.

Requisits

No es necessita cap condició física especia, però si estar acostumat a caminar durant tota la jornada. En cas de patir alguna patologia o malaltia que es cregui que pot afectat a l’hora de grimpar, vertigen... es preferible comunicar-ho.

Enllaços

Grans Asencions
Senderisme

✔El cim més tècnic del nostre repte “Grans Ascensions”

✔Activitat guiada on el muntanyenc veurà una jornada molt productiva

Realitzareu un cim, molt emblemàtic i tècnic

Recorregut impressionant amb grans parts aèries

Vistes genials del P.N de Aiguestortes i Estany de Sant Maurici, i perspectives úniques dels cims propers.

Solitud gairebé assegurada

✔Recorregut d’alta muntanya

90€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació

Més informació90€ / pers.
Tens algun dubte? Posa't en contacte amb nosaltres.
Més informació
Obrir xat
Necessites ajuda?