• All
  • No hi ha categories

Blog

Menú del blog

Escalada a l’agualla Dibona

No podem parlar de l’Agulla Dibona sense nombrar a l’heroi d’aquest poema èpica, Angelo Dibona. Aquest és un dels personatges més coneguts de la història de l’alpinisme del segle passat, gran guia de muntanya i natal de Cortina D’Ampezzo…

Escalada a la costa brava, via “Mar i cel i terra”

L’escalada als penya-segats de la Costa Brava sempre ha estat a la retina de molts escaladors amb ganes de noves sensacions i diferents reptes. La perfecte amalgama del mar i muntanya per molts, té un encant innegable.

Disciplines i formes de l’escalada

Distingir i separar les diferent maneres en que s’escala no és fàcil i no sempre posa a tothom d’acord pels grans “matisos” que si presten. En aquest escrit intentem descriure no sols les disciplines més practicades, sinó que també separem la forma …

4 APPs de muntanya que no poden faltar al teu mòbil

Aquesta nova aplicació per dispositius mòbils enviarà la vostre ubicació als serveis d’emergència, en cas de pèrdua o accident.

Què és el ràpel?

El ràpel es una maniobra de descens per corda mitjançant un dispositiu de fregament, el qual ens permetrà graduar la velocitat i el ritme per aconseguir un descens segur i controlat.

Com fer el Nus dinàmic?

Quan fem una activitat a la muntanya i tot va bé, la sensació de seguretat i tenir-ho tot sota control ens fa gaudir del moment d’una forma plaent i sense ensurts. Però si som muntanyencs actius sempre ens poden passar imprevistos que poden fer que aquestes sensació s’esvaneixi.

Els 5 millors barrancs de Catalunya

Escollir els 5 millors barrancs de Catalunya no és feina fàcil. A Catalunya tenim la sort de comptar amb infinitat de llocs per a la pràctica del barranquisme, descensos molt diferents i de gran qualitat. En aquest TOP 5 de barrancs catalans hem escollit aquells que hem considerat més estètics, divertits (amb salts, tobogans i [...]

10 consells per una escalada esportiva segura

El primer protocol és el conegut checking es realitza abans de començar a escalar. El checking no és res més que una doble comprovació. Pel que fa l’escalador comprovarà l’aparell d’assegurament del seu company.

Multi chain

A la majoria les disciplines de muntanya em d’utilitzar els coneguts caps d’ancoratges. Aquestes “ancores” que duem a l’arnés i ens permeten fer les maniobres amb seguretat. Podem utilitzar un aro de cinta més un mosquetó de seguretat, una cinta express amb els dos mosquetons de seguretat o fins hi tot un retall de corda anuada també unida a un mosquetó de seguretat.

Obrir xat
Necessites ajuda?