• All
  • No hi ha categories

Blog

Menú del blog

Com fer el Nus dinàmic?

Quan fem una activitat a la muntanya i tot va bé, la sensació de seguretat i tenir-ho tot sota control ens fa gaudir del moment d’una forma plaent i sense ensurts. Però si som muntanyencs actius sempre ens poden passar imprevistos que poden fer que aquestes sensació s’esvaneixi.

Multi chain

A la majoria les disciplines de muntanya em d’utilitzar els coneguts caps d’ancoratges. Aquestes “ancores” que duem a l’arnés i ens permeten fer les maniobres amb seguretat. Podem utilitzar un aro de cinta més un mosquetó de seguretat, una cinta express amb els dos mosquetons de seguretat o fins hi tot un retall de corda anuada també unida a un mosquetó de seguretat.

Els 5 millors barrancs de Catalunya

Escollir els 5 millors barrancs de Catalunya no és feina fàcil. A Catalunya tenim la sort de comptar amb infinitat de llocs per a la pràctica del barranquisme, descensos molt diferents i de gran qualitat. En aquest TOP 5 de barrancs catalans hem escollit aquells que hem considerat més estètics, divertits (amb salts, tobogans i [...]

Escalada a la costa brava, via “Mar i cel i terra”

L’escalada als penya-segats de la Costa Brava sempre ha estat a la retina de molts escaladors amb ganes de noves sensacions i diferents reptes. La perfecte amalgama del mar i muntanya per molts, té un encant innegable.

Què és el ràpel?

El ràpel es una maniobra de descens per corda mitjançant un dispositiu de fregament, el qual ens permetrà graduar la velocitat i el ritme per aconseguir un descens segur i controlat.

Escalada a l’agualla Dibona

No podem parlar de l’Agulla Dibona sense nombrar a l’heroi d’aquest poema èpica, Angelo Dibona. Aquest és un dels personatges més coneguts de la història de l’alpinisme del segle passat, gran guia de muntanya i natal de Cortina D’Ampezzo…

10 consells per una escalada esportiva segura

El primer protocol és el conegut checking es realitza abans de començar a escalar. El checking no és res més que una doble comprovació. Pel que fa l’escalador comprovarà l’aparell d’assegurament del seu company.

Disciplines i formes de l’escalada

Distingir i separar les diferent maneres en que s’escala no és fàcil i no sempre posa a tothom d’acord pels grans “matisos” que si presten. En aquest escrit intentem descriure no sols les disciplines més practicades, sinó que també separem la forma …

4 APPs de muntanya que no poden faltar al teu mòbil

Aquesta nova aplicació per dispositius mòbils enviarà la vostre ubicació als serveis d’emergència, en cas de pèrdua o accident.

Obrir xat
Necessites ajuda?