Escalada a la costa brava, via “Mar i cel i terra”

ESCALADA A LA COSTA BRAVA

L’escalada als penya-segats de la Costa Brava sempre ha estat a la retina de molts escaladors amb ganes de noves sensacions i diferents reptes. La perfecte amalgama del mar i muntanya per molts, té un encant innegable. No cal dir que Catalunya és una terra de muntanya i mar, i a la Costa Brava aquests s’entretopen.

De nord a sud ja són molts els penya-segats que tenen rutes obertes o equipades per l’escalada. Tant bon punt comencen les parets verticals, comencen aquestes. Les primeres i més populares es troben a l’entorn de la Cala Montgó (l’Escala) on es pot practicar el psicobloc, l’escalada esportiva o l’escalada tradicional a parts iguales. Properament, es troben les vies d’escalada de via llarga més transitades. Es troben a un entorn màgic, la punta Ventosa. En aquest indret s’hi troben tres vies obertes, on cal destacar la clàssica “Intrèpida Sirena”, amb un nom molt ben trobat que fa referència al conte popular de l’amor d’una sirena i un pastor que decideixen trobar-se a mig camí, l’Empordà.

La següent penya que trobem al resseguir el litoral, és la Punta Miladones, una paret que ha vist el pas dels primers  escaladors a la Costa Brava, la via Anglada-Cerdà dels anys 70, n’és un exemple clar.

Per últim, els penya-segats més propers de l’Estartit,  són els escollits pel nou torn d’escaladors. Ens els últims dos anys un mateix col·lectiu d’escaladors ha obert tres rutes ven atractives i diferents entre elles, ens trobem al Cap de la Barra. La via “wyatts”, la via “Bros” en memòria d’un dels esportistes més coneguts i polivalents de Catalunya l’Àlvaro Bultó i la recent estrenada “mar, cel i terra”.

Aquests penya-segats són, segurament, els més rellevants i coneguts de l’escalada a la Costa Brava, però és segur que no són tots els que hi han.

LA VIA “MAR, CEL I TERRA”

 

Aquest passat 30 de gener, vàrem anar a fer la primera repetició de la via “mar, cel i terra” m’entres dos companys més repetien la propera via Bros. Sempre que es va a escalar un penya-segat i s’arriba al filó de roca que don al mar, esclaten les primeres emocions, baixar rapelant amb direcció al mar sembla ser contra-natura, el buit líquid. Per arribar a l’inici del recorregut necessitem dos ràpels i una mica de destresa per aconseguir que les cordes no se’ns mullin. La ruta té 4 llargs i escassos 100 mts, però malgrat això la vius amb intensitat, tots els seus llargs són desplomats i assenten repte per l’escalador comú.

Tota la ruta està equipada amb ancoratges fixes inoxidables i amb producte químic, un gran què en aquest tipus de via arran de mar. Però no ens hem de confiar, de les tres vies que hi ha al Cap de la Barra és la més obligada i la que té un grau més elevat.

Una ruta ÉSmolt interessant on cada llarg ens brinda un gran regal pels sentits.

PER ACABAR…

Al trobar-nos propers a l’Estartit, aquesta escalada ha de ser complementada amb una bona paella amb vistes al port. Jo no vull dir res, però les paelles de Can Felix són genials per acabar la jornada relaxats, despreocupats i gaudint del que ens dona la vida. Natura, amistat i sentits!

Comments are disabled.

Obrir xat
Necessites ajuda?